Program

Sommerfestivalen 2024 er under planlegging.

Her er litt om hva vi gjorde i 2023 

 

Nissedal VokalFestival 2023:
Ordet i Musikken

Vår festivalkunstner Tor Tveite innvier festivalens nye klaver og lar oss få innblikk i hvordan han komponerer for stemmer i samklang og hva som inspirerer ham. Et eget ensemble oppfører komposisjoner og arrangementer av Tor, og vi får nyte et utvalg av hans favorittsanger, sunget av ham selv og Hege Gustava Tjønn Ludwig

Hege Gustava synger også på åpningskonserten, sammen med visesanger og gitarist Lars Amundsen. De byr på franske og latinamerikanske sanger, evergreens og filmklassikere i frydefull blanding med egne viser. 

Nissedal VokalFestival har inngått et samarbeid med veteranbåten M/S FRAM! Båten kjører Nisser på langs Fredag 28. Juli klokken 11. Vi lager “Festivalbåt” av den for en dag og blir med på tur fra Vrådal til Nordbygda, og koser oss med sang og gitar og traktering underveis! 

De som har lyst, tar hele turen og ser seg omkring i vakre Nissedal, fra Vrådal i nord til Treungen i sør og tilbake igjen, etter et opphold med anledning til guidet omvisning.

Det er dessuten mulig å kjøre båt til festivalen denne kvelden! M/S Fram går fra Treungen klokken 17 og ankommer brygga på Vik Camping klokken 19, så begynner konserten i Gamleskulen 19:30. 

På veteranbåtens hjemmeside kan en bestille akkurat den delen av turen som passer for en, om en velger å reise fra Vrådal om morgenen og gå av og ta en badedag ved Vik før kveldens konsert i Gamleskulen, eller om en velger å gå i land et helt annet sted. Her finnes rutetabell for turen Nisser på langs

Vi tilbyr kurs i forkant av festivalen!

Fra og med den 23. juli arrangerer vi en Workshop om stemme og pust med Hege Ludwig,  Viseverksted med Lars Amundsen og et kurs i Ensemblesang med Tor Tveite og Hege Ludwig. Ved slutten av kursene inviterer vi til åpen scene i Gamleskulen, hvor de som vil, kan oppføre visene de har laget og sangene de har arbeidet med.

Dessuten tilbyr Lars Amundsen og Hege Ludwig undervisning i gitar og sang. Det er mulig å ta timer alene eller i grupper. Vi har innrettet en kalender hvor en kan bestille timer her på hjemmesiden.

VELKOMMEN!

Torsdag 27. juli 2023 klokken 19:00

Åpningskonsert

Gamleskulen, Nordbygda, Nissedal

Festlig åpning av Nissedal Vokalfestival 2023!

Åpningstaler! Presentasjon av årets Festivalkunstner Tor Tveite! Innvielse av festivalens eget piano! 

Tradisjonen tro framfører vi aller først “Den fyrste song” (Per Sivle/Lars Søraas) i et arrangement for fire stemmer av Lars Amundsen. 

Konsert med Lars Amundsen (vokal og gitar) og Hege Gustava Tjønn Ludwig (vokal).

Og fordi vi synes det er så moro, runder vi av med litt allsang! Viser til allsang finnes i Allsangheftet

Billetter

Fredag 28. juli 2023 klokken 19:30

Konsert:

Ordet i musikken

Gamleskulen, Nordbygda, Nissedal

Tor Tveite: tenor, klaver
Hege Gustava Tjønn Ludwig: sopran
Kjersti Svärd Løberg: alt
Nils Lid Hjort: bass                  

Ordene og formidlingen av dem inspirerer sangeren, komponisten og arrangøren Tor Tveite.

Med seg på scenen har han Hege Gustava Tjønn Ludwig, Kjersti Svärd Løberg og Nils Lid Hjort, som sammen med ham utgjør FestivalKvartetten 2023.

 

Billetter

Lørdag 29. juli 2023 klokken 10:00-11:30

Sanglek for barn

Gamleskulen, Nordbygda, Nissedal

Hege Gustava Tjønn Ludwig har satt sammen et program av sangleker og rim og regler, som barn i alle aldre kan ha moro av.

Hun har med seg ungdommer som vil hjelpe til med å lage en kul og gøyal formiddag på plassen foran Gamleskulen.

Det er om å gjøre at en melder seg på, for alt ettersom hvor mange som kommer, vet vi hvor mange baller, sekker, skjeer og poteter vi trenger, for eksempel. 

Utsalg av drikke og tilbud om ansiktsmaling.

Gratis, men vi ber om påmelding

Lørdag 29. juli 2023 klokken 13:00

Allsang i det fri

Møteplass Vikodden, Nordbygda, Nissedal

Lørdag formiddag pakker vi nistekurven, tar med oss tepper, klappstoler og Allsangheftet og møtes til brunch og allsang i det fri, som herlig avslutning på festivalen! 

Det er fritt valg i heftet, sangene synges ettersom de blir ønsket av deltakerne. Hvis vi er like heldige med været som vi var i fjor, kan vi love en nydelig formiddag ved Nisser. Og skulle været svikte, møtes vi i Gamleskulen. 

Gratis, men vi ber om påmelding

Her finner du Nissedal

På nettsiden Avstander Norge kan du se hvor Nissedal ligger i forhold til der du befinner deg