Våre kunstnere

Tor Tveite

Sanger, Pianist, Dirigent, Komponist 

Festivalkunstner 2023

Tor Tveite har bakgrunn som klassisk sanger med hovedvekt på barokkmusikk, både som solist og ensemblesanger. Han er kordirigent og har utgitt komposisjoner for kor, spiller klaver og trekkspill og opptrer som underholdningsartist.

Vi gleder oss til en herlig sommerfestival med en inspirerende ordkunstner, musiker og sanger som til og med er ridder! (Nærmere bestemt Ridder av Finlands hvite roses orden for sitt arbeid som oversetter av finsk litteratur til norsk.) 

Tor valgte tema for festivalen 2023: Ordet i Musikken

I sammenheng med Nissedal VokalFestival holder Tor Tveite og Hege Gustava Tjønn Ludwig et kurs i ensemblesang for alle som har lyst til å synge bedre sammen med andre. Her kan en melde seg på! 

Lars Amundsen

Gitarist, Visesanger, Komponist 

Festivalkunstner 2022

Lars Amundsen begynte å opptre med sang og gitar under visebølgen på 1960 og-70 tallet, og var med i Dolphins viseklubb i Oslo. Han har musikkutdanning bl.a. fra Universitetet i Oslo og var i mange år musikklærer i ungdomsskolen.
Han har i årenes løp opptrådt mange steder, også i utlandet. Han har deltatt i flere program i NRK.

Lars har et repertoar med både egne viser og sanger av kjente norske og svenske visediktere. Han har også sunget britiske og amerikanske sanger. Et utvalg av komposisjoner for klaver og viser er utgitt av Norsk Musikkforlag. Han ga ut sin første CD i 2002 og har til sammen spilt inn tre album med for det meste egne sanger. Under festivalen kan en kjøpe CD og få den signert! 

Lars valgte tema for festivalen 2022: Trubadurens Reise i Sang

Lars Amundsen arrangerer viseverksted for alle som arbeider med å skrive egne viser eller har lyst til å prøve det.

Han gir også enkeltundervisning og undervisning i grupper, og det er mulig å få enheter på 30 minutter eller 60 minutter. En kan avtale time med Lars ved å bestille enheter online her!

Hege Gustava Tjønn Ludwig

Sanger, Sanglærer, Styreleder i Nissedal VokalFestival 

Hege Gustava er en profesjonell sanger og sangpedagog med røtter i Nissedal. Hun har sin utdannelse som sangpedagog fra Østlandets Musikkonservatorium, har Bachelor som solist fra Norges Musikkhøgskole og diplom som operasanger fra Statens Operahøgskole, nå Kunsthøgskolen i Oslo.

Hege Gustava arbeider internasjonalt som operasanger og konsertsanger og bor i Wien, der hun har funnet sin østerrikske skuespillermann.

Det har alltid vært en drøm for Hege Gustava å kunne kombinere arbeidet med stemme med å tilbringe tid i Nissedal. Målet er etterhvert å holde kurs i stemmebruk og mesterklasser med konserter her.

www.tjoenn.com
Hege Gustava Tjønn på fb
Hege Gustava Tjønn på instagram

Hege Gustava Tjønn Ludwig leder en workshop, holder kurs og gir sangtimer i Gamleskulen i Nordbygda i sammenheng med sommerfestivalen. Hege Gustava har lang erfaring og kunnskap om ulike sangteknikker og stilarter. Hun tilbyr sangundervisning på elevens nivå og arbeider med den musikken eleven har med seg eller ønsker å utforske.

Kjersti Svärd Løberg

Sanger

Kjersti Svärd Løberg er fra Lillestrøm. Hun forteller om seg selv: Jeg begynte med sang og dans i kor og leikarring i barneårene. Sang og dans har alltid vært en kjær hobby for meg.

I 1991 begynte jeg i Oslo Domkor og sang der i 17 år. Jeg sang også en periode i Oslo Filharmoniske kor. Siden jeg elsker musikk, har jeg også vært så heldig å få jobbe som publikumsvert i Oslo konserthus de siste 15 årene.

Som utøver har det blitt korsang, salmer, visesang og litt stev. Jeg har også sunget i sanggruppen Balkans roser, med hovedvekt på bulgarsk musikk og i balkanorkesteret Sviraj.  Jeg har også vært på forskjellige folkesangkurs og folkemusikkfestivaler.

Som en glad amatør er jeg ikke vanskelig å be, hvis jeg får en oppfordring om å synge så er jeg straks klar. Jeg gleder meg veldig til å være med på vokalfestival i Nissedal.

Nils Lid Hjort 

Sanger

Nils Lid Hjort er professor ved Universitetet i Oslo, i matematisk statistikk, sannsynlighetsteori og nærskylde umråde. Han publiserer bøker på Oxford og Cambridge University Press, og forsker på hvaler og kriger og Platon og skøyteløp.

Som sanger har han bred erfaring fra ulike kor og ensembler, fra Grex Vocalis til Schützenglene og Blindern Stunt- og Popup-kor (mest som bass, og som tenor når han må). Som syttenåring i Operakoret lærte han å transformere seg fra fattig russisk bonde til rik bojar på to minutter.

Kunstnere fra våre tidligere festivaler

Sunniva Sofie Christensen

Fiolinist ved Nissedal VokalFestival 2022

Sunniva Sofie Christensen har Bachelor i utøvende fiolin fra Norges Musikkhøgskole, og fullførte praktisk pedagogiskvidereutdanning ved Barratt Due Musikkinstitutt våren 2022.

Selv om Sunniva er utdannet innen klassisk musikk, startet hun allerede i ung alder å spille alle mulige sjangere, noe vi i Nissedal VokalFestival får stor glede av. Hun både spiller og danser mye folkedans.

Sunniva hadde den store æren å være solist i Jahn Teigens begravelse våren 2020.

Sunniva er bosatt i Tønsberg, hvor hun blant annet har et fast samarbeid med organisten i Tønsberg Domkirke, Espen Melbø. I løpet av de siste årene har hun utviklet mange spennende ulike samarbeid med sangere, og nylig grunnla hun trioen OrViSo med Hege Gustava Tjønn og Espen Melbø.