Om festivalen & om oss

Nissedal VokalFestival er en forening som vil danne et forum for vokalmusikk.

En sommerfestival skal arrangeres hvert eller annethvert år og inneholde elementer som konserter med profesjonelle utøvere og allsang, kurs og foredrag, organisert sanglek for barn og unge og «KulTur»; turer i landskapet til fots, med båt, til hest, med ulike kulturelle innslag underveis. Bygd og landskap skal brukes aktivt og bindes inn i opplevelse og formidling av kunst. 

Festivalen tar sikte på å være et forum for vokalmusikk i alle stilarter. Hver festival skal ha et eget tema, og hvert år inviteres en profesjonell festivalkunstner, som setter kunstnerisk preg på programmet.

Det spesielle temaet vil danne grunn for et allsanghefte  som skal brukes av profesjonelle utøvere sammen med publikum i konserter og spesielle allsangtilstelninger. 

Festivalen 2024 har Haugtussa som tema, og allsang er igjen en selvfølgelig del av programmet. Festivalen er åpen for alle og har sangglade mennesker i alle aldre som målgruppe. 

Sang er viktig, både for vår fysiske og psykiske helse. Å synge skaper vitalitet, stimulerer sansene og øker selvfølelsen. Allsang er en viktig kulturarv som fremmer livsglede og fellesskap i samfunnet.

Nissedal VokalFestival har som mål å være blant verdens mest miljøvennlige festivaler. Dette inkluderer en innkjøpsagenda med miljøkriterier, som økologisk og lokal/kortreist mat, trykksaker som holder best mulig miljøvennlig standard, bevisst avfallshåndtering og for eksempel bruk av faststrøm, ikke aggregater som forurenser. Vi orienterer oss etter Miljøhåndboken for festivaler og utearrangrement, laget av Øyafestivalen og GRIP.

Vi fortsetter det vi gjerne vil skal bli en kjær festivaltradisjon og håper mange vil finne veien til en vakker dal med sjø, fjell, skog og grønne enger, for å synge med oss og å lytte til konsertene våre.

Festivalen er startet av en sanger som lenge har hatt lyst til å bidra til kulturlivet på stedet, og hennes søster, som ønsker å bidra til at allsang fortsetter å være en tradisjon. En liten gruppe entusiaster samlet seg rundt ideen å starte en serie sommerkonserter i Nordbygda, der familien har røtter. Sammen skaper vi Nissedal Vokalfestival og håper den skal bli en populær sommertilstelning i Nissedal – et av verdens vakreste steder!

Her på nettstedet Avstander Norge kan en finne ut hvor Nissedal ligger!

Har du kjøpt billetter?

Du kan kjøpe billetter til festivalen her og nå i vår nettbutikk.

Nissedal på kartet

På nettsiden Avstander Norge kan du finne ut hvor Nissedal ligger i forhold til der du befinner deg

Buss til Nissedal

Her finner du lenker til bussruter

Menneskene bak festivalen

Nils Lid Hjort

Styremedlem og sanger i Nissedal VokalFestival

Lars Amundsen

Styremedlem og musiker/sanger i Nissedal VokalFestival

Bente Kjeang

Styremedlem i Nissedal VokalFestival

Ingvill Hoftun

Styremedlem og nestleder i Nissedal VokalFestival

Ingeborg Hoftun Schanche

Styremedlem i Nissedal VokalFestival

Hege Gustava Tjønn Ludwig

Styreleder og sanger i Nissedal VokalFestival

Walter Ludwig

Teknisk leder, Him&Egg rytme, Motivator